صفحه شخصی بهروز شیربان   
 
نام و نام خانوادگی: بهروز شیربان
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: عمران
شغل:  -
تاریخ عضویت:  1388/12/03
 روزنوشت ها    
 

 مومیایی زن رومی در محوطه‌ای تاریخی در مصر به همراه دیگر آثار تاریخی کشف شد. بخش عمومی

9

مومیایی زن رومی در محوطه‌ای تاریخی در مصر به همراه دیگر آثار تاریخی کشف شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روز گذشته باستان‌شناسان مصری موفق به کشف یک مومیایی رومی در یک تابوت آهکی زیبا در یک قبر کوچک به همراه چندین ماسک گچی در محوطه‌های تاریخی در جنوب غربی قاهره شدند.


تابوت گچی زن رومی یک متر طول داشته و روی آن تصویری از یک زن با ردای رومی نقش بسته و داخل آن نیز، مومیایی زن یا دختری که در حدود ‌٢٣٠٠ سال قبل فوت کرده، قرار دارد.



دکتر زاهی هاواس، دبیرکل هیأت ارشد آثار باستانی مصر در این باره گفت: «مطمئن هستیم که این مومیایی یک زن جوان است، یک زن با جثه‌ای کوچک که به دلیل مومیایی شدن، کوچک‌تر نیز شده است».



باستان‌شناسان همچنین موفق به کشف یک صفحه طلایی با تصاویر چهار پسر هروس (Horus) ، الهه آسمان‌ها بر اساس عقاید مصریان باستان، به همراه گلدان‌های ساخته شده از گل و شیشه شده‌اند.



محوطه تاریخی محل کشف این آثار در واحه‌ای به نام باهاریا (Bahariya) قرار داشته در ‌٣٠٠ کیلومتری جنوب غربی شهر قاهره، پایتخت مصر واقع شده است.

تابه‌حال در محوطه تاریخی محل کشف تابوت زن رومی، ‌١٤ قبر کشف شده‌اند.



در سال ‌١٩٩٦ نیز در منطقه باهاریا، محوطه تاریخی که صدها مومیایی را که خود جای داده بود، کشف شد.

چند ماه قبل نیز، باستان‌شناسان موفق به کشف یک در بزرگ ساخته شده از سنگ گرانیت قرمز در مقبره یکی از وزرای ملکه‌ای از تمدن مصر باستان در منطقه تاریخی «لکسور» (Luxor) شدند که قدمتی ‌٣٥٠٠ ساله دارد.



باستانشناسان با بررسی حکاکی‌های این در تاریخی به این نتیجه رسیده‌اند که این در، ‌دروازه ورود مصریان باستان به جهان پس از مرگ بوده است. این در که ‌١/٧٥ متر ارتفاع نیم متر ضخامت دارد، در مقبره‌ای در مجموعه تاریخی مشهور کارناک (karnak) منطقه لکسور مصر کشف شد و بخشی از مقبره فردی «یوسر» (user) می‌باشد که وزیر ملکه هاتشپوست (Hatshepsut) از سلسله هجدهم فراعنه مصر بوده است.



در ماه ژانویه نیز، باستان‌شناسان مصری در کاوش قبرستان تاریخی ساکارا (Sahqqara) موفق به کشف یکی از بزرگ‌ترین مقبره‌های تمدن مصر و بزرگ‌ترین مقبره‌ی کشف‌شده در این قبرستان شدند که مقبره‌ی بزرگ اتاق‌های بزرگ متعدد دارد که هریک از آن‌ها به اتاق‌های کوچک‌تر منتهی می‌شوند و در یکی از آن‌ها که در بخش شمالی مقبره قرار دارد، چند عقاب مومیایی‌شده که در تمدن مصر باستان نماد خدای آسمان بوده است، همراه آثار سفالی کشف شدند.



چند ماه قبل از آن نیز، باستان‌شناسان مصری در جریان کشفی منحصر به فرد در محوطه‌ای تاریخی در نزدیکی قدیمی‌ترین شهر مصر، «هیرا کانپولیس»، بقایای اسکلت دهها حیوان، از جمله چندین سگ و گربه را کشف کردند که در حدود ‌٣٥٠٠ سال قبل، دفن شده‌اند.



چهارشنبه 25 فروردین 1389 ساعت 10:01  
 نظرات