صفحه شخصی بهروز شیربان   
 
نام و نام خانوادگی: بهروز شیربان
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: عمران
شغل:  -
تاریخ عضویت:  1388/12/03
 روزنوشت ها    
 

 سیستم کندو؛ اختراع یک ایرانى در خدمت کامپیوتر و محیط زیست بخش عمومی

6


 





دانشگاه پلى تکنیک فدرال لوزان در قسمت فرانسه زبان کشور سوییس، هزارمین اختراع این دانشگاه قدیمى را جشن مى‌گیرد. دکتر محمد امین شکراللهى، استاد ریاضیات پلى تکنیک لوزان که این اختراع را به همراه یکى از شاگردان فوق دکتراى خود به ثبت رسانده، نام آن را «کندو» گذاشته است.کندو اختراعى است که علم ریاضى را به خدمت کامپیوتر و محیط زیست مى‌گیرد. مصرف برق سالیانه کامپیوترها در سراسر جهان ۱۵۰ میلیارد کیلووات برآورد مى شود که هزینه اى چند میلیارد دلارى در بردارد.

«کندو»، اختراع پروفسور شکراللهى و هارم کرونى است که نه تنها از میزان برق مصرفى کامپیوترها خواهد کاست، بلکه سرعت آن را نیز به میزان قابل ملاحظه اى افزایش خواهد داد.
.پروفسور شکراللهى ابتدا درباره اختراع خود مى گوید: «ما میزان مصرف برق را در سیستم هاى الکترونیکى کاهش مى‌دهیم. باید بگویم بخش عمده برقى که سیستم هاى الکترونیکى استفاده مى‌کنند در رد و بدل کردن اطلاعات بین پروسسور و حافظه این سیستم ها مصرف مى شود. براى این که شما اطلاعات را از حافظه به پروسسور و برعکس از پروسسور به حافظه منتقل کنید باید از برق استفاده کنید و این مقدار برق مصرفى درصد قابل توجهى از کل مصرف برق این سیستم ها است. سیستمى که ما اختراع کردیم این است که اطلاعات را به روشى کاملا جدید بین پروسسور و حافظه رد و بدل مى کند و این روش جدید باعث مى شود بتوانیم از سیم هایى که پروسسور و حافظه را به هم متصل کرده بسیار بهینه استفاده کنیم و مصرف برق را به کمک این روش کاهش دهیم.»دکتر هارم کرونى در این اختراع همکار شما بوده، اما این اختراع «کندو» نامیده شده است. آیا این نام انتخاب شما بوده است؟بله من «کندو» را انتخاب کردم، چون آقاى کرونى در واقع نزد من روى فوق دکتراى خود کار مى کرد و بیشتر تصمیمات را من مى‌گرفتم. همان طور که گفتم ما برق را از روى تمامى این سیم ها رد مى کنیم و یکى از خواص این نوع انتقال اطلاعات این است که سیم ها هم زمان با هم کار مى‌کنند. این سیستم ما را یاد زنبورهاى عسلى مى اندازد که در کندو با هم کار مى‌کنند تا به هدف خود برسند و این کارى است که هیچ موجود دیگرى انجام نمى دهد. وقتى شما اطلاعاتى را منتقل مى‌کنید هر سیمى دارد براى خود کارى انجام مى‌دهد، ولى زمانى که این سیم ها با هم کار انجام دهند شما مى‌توانید مصرف بهینه اى داشته باشید. به همین دلیل ما نام «کندو» را انتخاب کردیم و خوشبختانه کندو چندین معنى دیگر هم دارد. مثلا وقتى آن را تلفظ مى کنیم مى تواند به معنى «ما مى توانیم» باشد و در زبان ژاپنى هم این کلمه به معنى «هیجان» است.
یکى از خبرنگارانى که درباره اختراع شما مطلب نوشته است، آن را تشبیه کرده به این که چند نفر در رستوران نشسته اند و حرف مى زنند اما صداهاى دیگر در رستوران آن قدر زیاد است که حرف هاى هم را نمى فهمند و اختراع شما کارى مى کند که همه بتوانند حرف هاى هم را بشنوند. این مطلب درست است؟بله، شما فرض کنید دو نفر در رستوران هستند و صحبت مى کنند و صدا خیلى زیاد است خوب اینها نمى توانند صداى هم را بشنوند و اگر صدایشان را بلند کنند وضعیت بدتر مى شود. صداى بلند اینجا تشبیهى است براى انرژى، یعنى اگر انرژى را بیشتر کنید ممکن است نتوانید اطلاعات را بهتر برسانید. حالا فرض کنید وقتى دو نفر دارند با هم صحبت مى کنند هم زمان از علایم و ایما و اشاره هم استفاده کنند، آن وقت مى توانند چیزهایى که با گوششان شنیده اند را ادغام کنند با ایما و اشاره و از این طریق خیلى بهتر معنى حرف طرف مقابل را بفهمند.ما با کمک یک سرى اطلاعات اضافى که انرژى هم مصرف نکرده است مى توانیم اطلاعات را به شخص مقابل برسانیم.
 

چهارشنبه 19 آبان 1389 ساعت 10:04  
 نظرات