پرفورمنس «تَرک» با تاکید بر حفظ محیط زیست میهمان خانه هنرمندان میشود
28 الی 30 خردادماه سال جاری، گالری نامی خانه هنرمندان ایران میزبان اجرای پرفورمنس تَرک (کاری از گروه رَستن) خواهد بود که به منظور تاکید بر توجه به محیط زیست اجرا خواهد شد.
مونا احمدی، برسا برادران اجراء کنندگان این پرفورمنس هستند که اجرای خود را به توجه به زیست گاه هایِ تالابی که یکی از با اهمیت ترین اکوسیستم هایِ طبیعی کره زمین است اختصاص دادهاند.
آنها با اعتقاد برآنکه تالابها از دیر باز نقشِ بسزایی در توسعه جوامع اطراف خود ایفا کرده اند عنوان میکنند: منافع متعدد تالاب ها برای انسان ها و جوامع بشری سبب شده تا آنان در زمره مهم ترین و ارزش مندترین زیست بوم های جهان برای حفظ تنوع زیستی و فرهنگی قرار گیرند. تامین غذا، کنترل سیلاب و خشکسالی، تامین آب، جذب آلاینده ها، ارزش های فرهنگی، ذخیره کربن، پاکسازی هوا، تنوع زیستی، تعدیلِ خرده اقلیم ها و تفرج و گردشگری از خدمات این زیست بوم های با ارزش است.
عوامل زیستی و دخالت های انسانی، هر دو از عوامل تشدید کننده بحران تالاب ها طی سال های اخیر هستند. محدودیت شدید منابع آب، رقابت تالاب ها با سایر کاربری های مختلف جهت بهر هبرداری از منابع آبی، تغییرات کاربری اراضی در سطح حوضه آبی حاشیه و درون تالاب ها، تخلیه فاضلاب های شهری و صنعتی و کشاورزی بدون تصفیه مناسب، بالا بودن میزان رسوب جریان های آب های سطحی، خشک سالی های پیاپی، نبود برنام هریزی و جای خالی مدیریت مناسب از عوامل شناخته و مطرح شده از سوی دفتر طرح حفاظت از تالاب های ایران است که سبب تهدید حیات تالاب ها شده است.»
آنها با تاکید برآنکه آواره شدن جوامع بشری که تعداد آنان اندک نیست، نابودی صنعت کشاورزی و شیلات، از دست دادن فرهنگ بومی ساکن در اطراف تالاب، وزش طوفان های شن و ابتلا به بیماری های تنفسی و در نهایت صرف هزینه های مالی هنگفت برای جبران خسارت های ناشی از خشک شدن تالاب ها از پیامد های خشک شدن یک تالاب است معتقدند: «حال زمان آن فرا نرسیده که ضمن افزایش اطلاع و آگاهی، هر کس به زعم خود در حفظ و نگه داری آن ها تلاش کند؟»
نحوه اجراء این پرفورمنس بوسیله یک میز با چیدمانی دو سویه که در یک طرف آن سمبل ها و نشانه های خشکی دریاچه است، و در طرف دیگر آن یک تنگ ماهی است که سوراخ ریزی در آن تعبیه شده است که خود نشان از خطری است برای ماهی درون آن، که این نشانی از حیات دریاچه رو به مرگ است، و در وسط میز نمایی از یک سد است که نشان از اثرگذاری بر روی دریاچه ها می باشد؛ و صندلی هایی که با چیدمانی خاص تعبیه شده است.
صندلی هایی برای اجراءگران ودو صندلی برای مشارکت تماشاگران و دو بطری آب )یکی خالی ودیگری پر( برای انتخاب تماشاگر ، که هدف ازتمامی این ها در مرحله اول سعی در ایستایی و به فکر فرو بردن تماشاگر و در ادامه مشارکت تماشاگر به همراه اجراءگران است.
به نورپردازی و موسیقی صحنه به عنوان دو عامل مهم در جذب وانتقال پیام به مخاطب در این کارتوجه ویژه شده است که در کار قبلی این گروه نیز مشخص است.
منبع:
www.chn.ir