صفحه شخصی بهروز شیربان   
 
نام و نام خانوادگی: بهروز شیربان
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: عمران
شغل:  -
تاریخ عضویت:  1388/12/03
 روزنوشت ها    
 

 ترمیم معبد «آتنا نایک» پس از یک دهه پایان یافت بخش عمومی

10

ترمیم معبد «آتنا نایک» پس از یک دهه پایان یافت
فرهنگ > تجسمی - مرمت معبد باستانی آتنا نایک (پیروزی آتن) پس از یک دهه به پایان رسید و بازدید از آن در مجموعه آکروپولیس دوباره از سر گرفته می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین، این بنای ظریف مرمرین در قرن پنجم پیش از میلاد بنا شده است. در روزهای گذشته پس از 10 سال تعطیلی بالاخره داربست‌های مرمت این بنا پایین آمد.

برخلاف دیگر بناهای باستانی که بر اثر جنگ یا بلایای طبیعی نابود شده‌اند این معبد چهارستونه در نزدیکی دروازه شهر باستانی آتن قربانی نیت‌های خیر شده بود: مرمت‌های پیشین بنا هیچکدام در گذر زمان دوام نیاوردند.

در طول دو قرن گذشته «آتنا نایک» دو بار مرمت شده است: یک بار در سال 1935 و یک بار در دهه 1830. آخرین تعمیر سراسری این بنا به منظور تصحیح اشتباهات در مرمت‌های قبلی صورت گرفت.

دیونیسیا میهالوپولو، مدیر این پروژه در مصاحبه‌ای که در آکروپولیس صورت گرفت گفت:«ما پس از آزمایش‌های موفق پایداری در برابر فشار و زمان از آخرین فناوری‌ها استفاده کردیم. بهترین مواد را انتخاب و استفاده کرده‌ایم، این مواد خراب نمی‌شوند.»

در مرمت سال 1935 به شدت از بتون و بست‌های آهنی استفاده شده بود. پس از زنگ زدن آهن، سنگ مرمر بنا ترک خورد و حتی حیات این بنا را به خطر انداخت. این بار به جای آهن از تیتانیم استفاده شد، فلزی که به محکمی فولاد است، اما در برابر زنگ‌زدن مقاوم‌تر است.

میهالوپولو که مهندس شهرسازی است، گفت: «در مرمت سوم صدمات بسیار و مشکلات ساختمانی بسیاری پیش رویمان بود. چه در فونداسیون بنا و چه در ساختمان ظاهری.»

مرمت در سال 2002 آغاز شد و در طی آن کارگران فونداسیون را از 315 قطعه مرمر که وزنشان به دو و نیم تن نیز می‌رسید خالی کردند و فولاد را جایگزین آن کردند. کارگران بتون‌های بنا را با قطعات سنگ مرمر جدید همین منطقه عوض کردند. درخشنگی این سنگ‌ها در ستون‌ها و دیوارها کاملا آشکار است.

تمامی سنگ‌ها در همان جایی قرار گرفتند که معماران اصلی معبد قصدش را داشتند.

این بنا بین سال‌های427 تا 424 پیش از میلاد زمانی که آتن با اسپارتی‌ها بر سر حکومت یونان باستان در جنگ بود ساخته شد. این بنا به نگهبان شهر یعنی الهه آتنا تقدیم شده بود تا پیروزی را به این شهر بیاورد. اهالی آتن در جنگ شکست خوردند ولی بنا صدمه‌ای ندید. این بنا در قرن هفدهم برای تاسیس مقر توپخانه نابود شد و پس از استقلال یونان از امپراتوری عثمانی در سال 1829 بازسازی شد.

این مرمت بخشی از پروژه نگهداری و مرمت آکروپولیس برای سه معبد این منطقه بود که در دهه 1970 آغاز شد. هزینه این کار را دولت یونان و اتحادیه اروپا تقبل کردند. مرمت معبد ارکتیون و دروازه مشهور شهر پایان گرفته، اما داربست‌های بنای پارتنون تا چندین سال دیگر افراشته خواهند ماند.

آسوشیتدپرس / 7 سپتامبر

چهارشنبه 17 شهریور 1389 ساعت 08:41  
 نظرات